דיסקברי, רמון ושאטנר; כנס מ-73'; תכניית עולמות 2011; לב"ה3

מעבורת החלל דיסקברי נחתה וסיימה את מסעותיה בחלל, לאחר שהיה של 365 ימים במצטבר, מספר מדהים וחסר תקדים. דיסקברי, המעבורת הפעילה המבוגרת ביותר סיימה בזאת את תפקידה ההיסטורי ותמשיך למוזיאון. המעבורת אנדבר, הצעירה ביותר, תמריא לטיסתה האחרונה ב-19 באפריל, מוצאי חג הפסח, והיא כבר ממתינה במקומה. לאחר מכן תשאר עוד טיסה אחרונה – של האטלנטיס. במהלך המשימה האחרונה של הדיסקברי, STS-133, הושמעו לאסטרונאוטים שירי השכמה, כנהוג. באחד הימים היתה זו נעימת הקרב המפורסמת מהפרק Amok Time של הסדרה המקורית. לקראת סיום הטיסה הושמעה נעימת הפתיחה של הסדרה, שזכתה במקום השני בהצבעת הקהל בתחרות שערכה נאסא. רק מה, זה הושמע עם הפתעה מיוחדת בשיתוף וויליאם שאטנר. כבוד.
אגב, מצפיה ב-NASA TV HD מתברר שיש תמונות של אילן רמון ז"ל בתחנת החלל הבינלאומית. על אחת מדלתות תא(י?) הלחץ בו נעשה שימוש להכנות לקראת אחת מהליכות החלל, ניתן לראות תמונה של רמון על רקע מטוס קרב (לא בדיוק התמונה הזו, אבל אחת שדומה לה מאוד), והשניה היא מעין סמל זכרון מיוחד, שעוצב, לפי מיטב זכרוננו, בידי רונה רמון. כבוד.

1_150239244


מכונת זמן? עזבו, לא צריך. יש YouTube. בימים האחרונים צץ לו קטע מכתבה אודות כנס של "מסע בין כוכבים" משנת 1973 בניו-יורק. זה מעניין לא רק כי הרבה זמן עבר מאז, אלא גם כי זו התקופה בה החלו הכנסים, ממש ההתחלה. רואים שם כמה כוכבים ביניהם ליאונרד נימוי, כותבים בסדרה כמו די.סי. פונטנה ואת סופר המדע הבדיוני אייזק אסימוב. וגם מעריצים, הרבה מעריצים. מחופשים. די מדהים, האמת.
* כמעט לא פורסמו קטעים מהופעתו של סקוט באקולה בתכנית האירוח של וויליאם שאטנר, מלבד הקטע שיש כאן. בכל מקרה, הם לא דיברו יותר מדי על "מסע בין כוכבים", אולי כי הם דיברו על זה מספיק במהלך הצילומים לסרט הדוקומנטרי העתידי של שאטנר, בו הוא מראיין את כל הקפטנים.
* אחרי שהעניק לא מזמן ראיון ענק ל-StarTrek.com המתחדש, המפיק המיתולוגי ריק ברמן ענה עכשיו גם לשאלות של מעריצים. תמצית כאן.
* מי שרצה את ה-Star Trek Magazine, יכול עכשיו להזמין אותו גם מהארץ (כנראה).


* אתר המעריצים של אלכסנדר סידיג SidCity פרסם קישור לראיון שערכנו עימו.
* פורסמה התכניה לכנס עולמות 2011. בין ההרצאות גם הרצאה טרקית אחת בשם ואלה שמות: האנטרפרייז לא לבד, אשר תבחן את שמותיהן של הספינות ביקום של "מסע בין כוכבים" ותבדוק מה ניתן ללמוד על העתיד.
בנוסף, בזירת הפילקים אותה אנו מטפחים זה שנים, יתקיים מופע של שירי להקות צבאיות שלא היו. כמו כן תתקיים תחרות הפילקים "נולד לפילק 5", במסגרתה מסתיימת ההגשה בסוף החודש. מהרו והגישו.
* ועוד בענייני פילקים – הצצה ראשונה ל"לשיר בכל הכוח 3 – הנוסע השמיני" ברשת. הפילק "איך הוא נולד" (בהשראת השיר "איך שיר נולד", כמובן) פורסם כאן באתר, פילק שיש בו בונוס מיוחד. המיזם המלא יפורסם ברשת במלואו בקרוב.

מוזמנות ומוזמנים להגיב:

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.