דייב רוסי ומייקל ודניס אוקודה, האחראים על "שיפוץ" פרקי "מסע בין כוכבים" המקורית, התראיינו ל-StarTrek.com וסיפרו מעט על מאחורי הקלעים של הפרויקט.
הם סיפרו על הדרך בה הם מחליטים אילו תמונות דורשות שיפור, אילו עקרונות מנחים אותם, מה קורה כשהם לא מסכימים, מתי מתעוררות בעיות ומה היו משפרים לו לא היו להם מגבלות כלל. עוד סיפרו על הפרק שישודר בסוף השבוע הקרוב, The Doomsday Machine, שיכיל אפקטים מחודשים רבים (בגלל ה-Planet Killer) וגזל בשל כך זמן רב מהעושים במלאכה. יש גם גלריה עם מספר תמונות ממהלך העבודה, בהן גם אחת הטכניקות שבשימוש. מומלץ לקרוא.
ואם כבר במשופרת עסקינן, נזכיר שוב את אתר החדשות TrekMovie.com, שמעלה תמונות "לפני ואחרי" של כל פרק שמשודר בארצות-הברית, כולל סרטון וידאו עם כל האפקטים החדשים. את כל הנ"ל לגבי הפרקים ששודרו תוכלו למצוא בקישור הזה. הפרק האחרון ששודר היה הפרק Journey to Babel, שמשך תשומת לב בשל קטע נחיתת המעבורת על האנטרפרייז (קטע נדיר למדי), שהושקעה בו עבודה רבה. בקרוב, כאמור, ישודר הפרק The Doomsday Machine, ואחריו הפרק Amok Time, שכולל ביקור בוולקן (ויכלול "תמונות נוף" חדשות של וולקן, לטענת האחראים).
מומלץ להציץ באתר זה כדי לקבל טעימה ממה שקורה בפרקים הללו, ואולי כדי לקבל תיאבון גם לצפות בהם. בין הפרקים שכבר שופרו נמצאים רבים וטובים כמו הפיילוט השני, פרק המראה, פרק הגורן, פרק המסע בזמן המפורסם, פרק הטריבלים ועוד.
לקריאה נוספת – Star Trek Remastered – "מסע בין כוכבים", הדור המחודש – כתבה שפרסמנו בעבר.