11.3.1964 "מסע בין כוכבים" היא… – מאת ג'ין רודנברי

אנחנו שמחים להביא את הטקסט הטרקי הראשון, לראשונה בעברית. זוהי ההצעה הכתובה הראשונה (המתועדת) אותה כתב ג'ין רודנברי, יוצר "מסע בין כוכבים", כדי להציגה לרשתות השונות ולאולפנים כדי למכור את הרעיון החדש שלו. הוא פורש בו את רעיונותיו הבסיסיים לגבי ההתרחשויות, הדמויות, הספינה ולא מעט רעיונות לסיפורים אשר חלקם יצאו לפעול בסדרה המקורית או ב"הדור הבא" וחלקם לא הגיעו לכדי הפקה, וחבל (ביניהם כאלה מהפכניים לזמנם ואף לזמננו, כמו הסיפור שעסק בזכויות בעלי חיים או הסיפור שעסק בעבדות "הפוכה" ועוד).
טקסט זה נכתב שנתיים וחצי לפני שהפרק הראשון של הסדרה שודר בטלוויזיה האמריקנית, והוא מפורסם במלאת 50 שנה לכתיבתו, בדיוק היום. עוד על התקופה הזו בחייו של רודנברי תוכלו לקרוא כאן. קישורים רלוונטים נוספים – בתחתית העמוד.
* כל ההדגשות בטקסט הן במקור.

תרגמה: ענבל שגיב-נקדימון.


c1ItPSb

 

מסע בין כוכבים
יצירתו של: ג'ין רודנברי
טיוטה ראשונה: 11 במרץ 1964

"מסע בין כוכבים" היא…

סדרת טלוויזיה, דרמה למשבצת שעה.
פעולה – הרפתקה – מדע בדיוני.
קונספט ראשון מסוגו עם דמויות מרכזיות חזקות ותפקידים קבועים מתמשכים נוספים.
לסדרה יהיו לוקיישן מרכזי מוכר וצוות קבוע שיחזרו על עצמם, אבל היא תחקור טווח אנתולוגי של חוויות אנושיות מלהיבות. לדוגמה, טווח הגיוון…

הכלוב הבא. ייאושו של גיבור הסדרה המרכזי, שנכלא בתצוגה כאילו היה בעל חיים, ואז מוצעת לו בת זוג.
ביום שבו הפך צ'רלי לאלוהים. הופעה מקרית של כוח אינסופי לעשות הכל, בידיו של אדם רגיל בתכלית.
הנשיא קאפונה. עולם מקביל לשלנו, שיקאגו עשר שנים אחרי שאל קאפונה ניצח וכפה את חוקי המאפיה על ארצות הברית כולה.
לפשוט את עורו של טירנוזאורוס. אדם מודרני שנאלץ להשתמש בקלע ואלה בלבד בעולם של שנת מיליון לפנה"ס.
הנשים. סיפור דמוי "המערב הפרוע"; לסיפון עולה מטען של נשים קלות דעת שפניהן מיועדות למושבה נידחת.
הביאה. חייזרים בחברה חייזרית, אבל יש משהו מוכר, מטריד, באצילותו השקטה של האיש שנִדון לצליבה.
(פירוט נוסף בדפים בהמשך)

 

"מסע בין כוכבים" מציעה מספר אינסופי כמעט של סיפורי מדע בדיוני מסעירים, בצורה מעשית לחלוטין לטלוויזיה. איך? האסטרונומים מבטאים את הדבר כך:

Fr² (MgE) – C¹R1¹ x M = L/So

או במילים פשוטות יותר, מכפלה של 400,000,000,000 הגלקסיות (צבירי הכוכבים) בשמיים באומדן של מספר כוכבים ממוצע לגלקסיה (7,700,000,000,000,000,000,000,000,000,000,000). אנחנו מקבלים את המספר המשוער של הכוכבים ביקום, כפי שאנחנו מבינים אותו כיום. כך ש…

…אם רק אחד ממיליארד מבין הכוכבים האלה הוא "שמש" עם כוכב לכת…
… ורק אחד ממיליארד מאלה בגודל ובהרכב כשל כדור הארץ….
… עדיין יהיו לפי האומדן כ-2,800,000,000,000,000,000,000,000,000 עולמות שבהם יכולים להתקיים חיים על בסיס חמצן-פחמן….
…או (לפי האומדנים השמרניים ביותר של הסתברות כימית ואורגנית), פחות או יותר שלושה מיליון עולמות ובהם סיכוי לחיים תבוניים והתפתחות חברתית דומה לזאת שלנו.

 

V4lq90F

או אם לנסח את הדברים בשפת הטלוויזיה…

"מסע בין כוכבים" היא קונספט של "שיירת עגלות" (Wagon Train) – בנויה סביב דמויות שנודדות בעולמות "דומים" לשלנו, ופוגשות את הדרמה-פעולה-הרפתקה שהופכות להיות הסיפורים שלנו. כלי הרכב שלהם הוא ספינת החלל "אס. אס. יורקטאון", המבצעת משימת חקר-מדע-אבטחה מוגדרת היטב וארוכת טווח שעוזרת לנו ליצור את הפורמט.

הזמן הוא "מתישהו בעתיד". יכול להיות 1995 ואולי אפילו 2995. במילים אחרות, קרוב מספיק לתקופתנו כדי שהדמויות הקבועות שלנו יהיו מזוהות לחלוטין בתור אנשים כמונו, אבל רחוק מספיק בעתיד כדי שהמסע ברחבי הגלקסיה יהיה מבוסס לגמרי (מה שיבטל, למרבה השמחה, את הצורך להכביד על הסיפורים שלנו בהסברים מדעיים מייגעים).

 

mtJcy81

רעיון "העולמות המקבילים" הוא המפתח…

… לפורמט של "מסע בין כוכבים". פירוש הדבר, במלוא הפשטות, שהסיפורים שלנו עוסקים בצומח ובחי, וכן באנשים, דומים למדי לאלה של כדור הארץ. גם להתפתחות החברתית יהיו נקודות דמיון מעניינות לחברה שלנו. יהיו הבדלים, כמובן, החל מקלים ועד לדרמטיים במידה נועזת, שמתוכם נובעים הרבה מהצבע וההתרגשות. (וכמובן, שום דבר מזה לא מונע סיפור "חריג" שיתווסף מדי פעם כדי להפתיע ולשנות את הקצב.)

בזכות רעיון "העולמות המקבילים" ההפקה תהיה מעשית, כי הוא יאפשר מדע בדיוני מסוג פעולה-הרפתקה בתקציב מעשי, דרך שימוש בשחקנים, תפאורות, אתרי צילום, תלבושות וכן הלאה שזמינים לנו, כיוון שהם דומים לכדור הארץ.

מה שחשוב לא פחות (ואולי אפילו יותר במובנים רבים) – רעיון "העולמות המקבילים" נוטה להשאיר אפילו את הסיפורים העשירים ביותר בדמיון בתוך מסגרת ההתייחסות של הקהל הכללי, בזכות השחקנים, התפאורות והתלבושות שניתן לזהות ולהזדהות איתם.

 

mnVdXtZ

דמות ראשית

רוברט מ. אפריל –
"המפקד", כבן שלושים וארבע, בוגר האקדמיה, בדרגת קפטן. הוא בבירור הגיבור והדמות המרכזית. התפקיד הזה מיועד לשחקן בשיא המוניטין והיכולת. סקיצה תמציתית של רוברט אפריל יכולה להיות "קפטן הוראשיו הורנבלואר של עידן החלל", חסון ורב-יכולת מבחינה מנטלית וגופנית.

קפטן אפריל יעמוד במוקד סיפורים רבים – באחרים הוא אולי יוביל אותנו להצגת הכוכב האורח שסביבו יתמקד הסיפור.

הוא בעל אישיות מורכבת וססגונית, ומסוגל לפעולה ולהחלטיות שהן כמעט הירואיות – ובה בעת הוא חי במאבק תמידי עם פקפוק עצמי והבדידות שבעמדת המפקד.

כמו אצל גברים דומים לו בעבר (דרייק, קוק, בוגונוויל וסקוט), חולשתו העיקרית היא נטייה לפעולה, על חשבון אדמיניסטרציה, פיתוי לקחת את הסיכונים הגדולים ביותר על עצמו. אבל בניגוד לרוב מגלי הארצות הקדומים, יש לו אהדה כמעט כפייתית כלפי מצוקתם של אחרים, חייזרים כמו גם בני אנוש, והוא חייב להילחם כל העת בפיתוי לסכן רבים כדי להציל אחד.

דמויות קבועות אחרות

סגנית המפקד –
קצינה, אישה, שלעולם אינה מכונה בשם פרט לכינוי "מספר אחת". היא נשית במידה כמעט מיסתורית, למעשה – דקת גזרה וכהת-עור, בנוסח עמק הנילוס, גילה לא ברור, אחת מהנשים שאינן משתנות במראיהן בין גיל עשרים לחמישים. "מספר אחת" היא קצינה יעילה בצורה יוצאת מגדר הרגיל, ונהנית לפעול בפנים חתומות, בשלוות נפש – היא ככל הנראה עולה על רוברט אפריל בידע מפורט על שלל מערכות הציוד, המחלקות וחברי הצוות ברחבי הספינה. כאשר קפטן אפריל עוזב את הספינה "מספר אחת" עוברת להיות המפקדת בפועל.

הנווט –
חוזה אורטגז, יליד דרום אמריקה, הוא גבוה, נאה, כבן עשרים וחמש ומבריק, אבל עדיין לא סיים את תהליך ההתבגרות. הוא מלא הומור וכן מזג לטיני. הוא שרוי במאבק תמידי ואישי ביותר נגד מכשיריו ומחשבוניו, וחושד שהחלל, וכלל הנראה גם אלוהים, שרויים בקנוניית ענק במטרה להקשות על חייו המקצועיים והאישיים ולהפוך אותם לא נוחים ככל האפשר. חוזה מודע עד-כדי-כאב למוניטין ההיסטורי של הגברים הלטינים כמאהבים – ונתון בסכנת כשלון בשאיפתו זו בקנה מידה קוסמי ממש.

רופא הספינה –
פיליפ בויס, איש חלל לא סביר. הוא בן חמישים ואחת, איש העולם הגדול, ציני ומלא הומור, מקפיד ליהנות ביסודיות מחולשותיו. "בונז" בויס הוא איש סודו האמיתי היחיד של קפטן אפריל, ורואה בעצמו את הריאליסט היחיד בספינה. הוא בוחן כל נחיתה חדשה במונחי טִרדה יחסית, במקום בהתלהבות.

 

Rm7mdnB

הסגן הראשון –
יד ימינו של הקפטן, המפקד המעשי של כל פעולות הספינה, החל מאיוש הגשר ועד לפיקוח על חוליית הקרצוף הנחותה ביותר. שמו "מר ספוק" והפעם הראשונה שבה רואים אותו יכולה להיות כמעט מפחידה – פנים כבדי-עפעפיים ושטניים עד כדי כך שכמעט אפשר לצפות שיהיה לו זנב מפוצל. הוא ככל הנראה מאדימאי למחצה, ויש לו עור אדמדם מעט ואוזניים מחודדות למחצה. אבל משום מה מזגו השקט של מר ספוק נמצא בניגוד דרמטי למראהו השטני. מכל אנשי הצוות שעל הסיפון, הוא הקרוב ביותר להיות שווה ערך לקפטן אפריל, מבחינה גופנית ורגשית, כמפקד על אנשים. חולשתו העיקרית היא סקרנות חתולית כמעט לגבי כל דבר שהוא "חייזרי" ולו במעט.

הסמלת של הקפטן –
פרט לבעיות במינוח של הצי, אפשר היה לכנות את "קולט" סמלת; היא בלונדינית בעלת גזרה שאפילו מדים לא מסוגלים להסתיר. היא משרתת כמזכירה, כתבת ומנהלת חשבונות של רוברט אפריל, ואין ספק שהיא מייחלת שהיתה יכולה לשרת אותו גם בתחומים אישיים יותר. היא לא מטומטמת; היא בהחלט נשית, במידה מטרידה.

 

Ocf7zNh

קטע מתוך פקודות שניתנו לקפטן רוברט מ. אפריל:

III. אי לכך אתה מוצב בזאת, החל מרגע זה, לפיקוד על: אס. אס. יורקטאון.

ספינת חלל – משקל כולל 190,000 טון
תקן צוות – 203 איש
הינע – עיוות חלל. (מהירות מירבית 0.73 שנת אור לשעה)
טווח – 18 שנים במהירויות סיור גלקטי
רישום – כדור הארץ, ספינת ברית החלל

IV. אופי משרת הפיקוד ומִשכהּ:

חקר החלל ובדיקה של כוכבים מסוג M: חמש שנים

V. אתה תסייר ברביע התשיעי, החל מאלפא קנטאורי והלאה לקצה החיצוני של הגלקסיה.

VI. המטרות העיקריות שלשמן תקיים את הסיור:

(א) בטחון כדור הארץ, דרך בחינה של בינות ומערכות חברתיות המסוגלות להוות איום גלקטי וכן
(ב) חקירה מדעית שתוסיף לגוף הידע של כדור הארץ באשר לצורות חיים ומערכות חברתיות וכן
(ג) כל סיוע נדרש למושבות כדור הארץ הקיימות ברביע זה ואכיפה של החוקים המתאימים הנוגעים לספינות סחר של הפדרציה ולסוחרים שבהם תיתקל במהלך משימתך.

VII. בהתאם לציוד ולמגבלות של ספינת החלל שלך תגביל את הנחיתות ויצירת הקשר לכוכבי לכת הקרובים בתנאיהם, בחיים ובסדרים החברתיים שעליהם לאלה הקיימים בכדור הארץ ובמאדים.

 

2XI9RWX

כמה שיקולי פורמט ותקציב…

תפאורות. הפורמט שלנו מותאם לגורמים מעשיים בהפקה ובעלויות. שימוש בתפאורות פנים, באולפני חוץ ובאתרים אחרים יהיה פשוט יחסית בזכות הפקודות המגבילות את קפטן אפריל לכוכבים מסוג M וקונספט "העולמות המקבילים". רוב תקצירי הסיפורים ברשימה יכולים להיות מופקים באתרי צילום רגילים באולפני חוץ ובתפאורות פנים כמו "רחוב מתחילת המאה העשרים", "כפר אוריינטלי", "עיר הבּוֹקְרים", "מבצר הסְפר", "חדר ההסבה הויקטוריאני", "יער" ו"פלג".

בימות. מרחב הפעולה הניכר לסיפורים האופייני לקונספט הזה ממלא גם שיקולים מעשיים כיוון שהוא מאפשר התאמה פשוטה למדי של סיפורים לפי המבנים הנוכחיים באולפן. לדוגמה, תפאורות פנים וחוץ הקיימות זמנית אחרי סרט קולנוע "מצרי", אפוס "אימה" או אפילו סרט טלוויזיה יוצא דופן יכולות לשמש למילוי צרכים של כמה תקצירי סיפורים מהרשימה המצורפת.

ניצול מתמשך של תפאורה ואתרי צילום. כאשר תפאורה או תנאי אתר צילום יהיו מועילים במיוחד, או כאשר "עולם" מלהיב במיוחד נוצר, תוכל "מסע בין כוכבים " לעשות שם שלושה או ארבעה סיפורים.

ספינת החלל. "אס. אס. יורקטאון" היא כמובן תפאורה קבועה שתשמש לכל אורך חיי הסדרה. מטעמי חסכון התפאורה הבסיסית מעוצבת בצורה כזאת שאפשר לעשות עיצוב מחודש והכפלה של כל התאים, חדרי המגורים והמסדרונות.

נחיתות. ספינת החלל תישאר במסלול בחלל ולעתים נדירות תנחת על כוכב לכת. נחיתות נעשות באמצעות רכב סיור קטן בעל הינע טילי (שניתן גם לשגר). ככלל, זווית הראייה של הקהל על התגליות והנחיתות תהיה זאת של צוות הבקרה, כלומר, דרך מכשירים או על "צגים" (שיאפשרו שימוש בחומר מצולם קיים נבחר). כמו כן, מטעמי חסכון, צילומי מיניאטוריזציה של הספינה יתוכננו במטרה לשימוש מירבי, וגם הם ינוצלו שוב ושוב לאורך חיי הסדרה.

ליהוק. אמנם יהיה טיפשי להצהיר שלעולם לא נעשה פרק "מפלצות", אבל רוב הליהוק יהיה שגרתי למדי. במקומות שבהם יידרש הדבר סוגי "חייזרים" יווצרו באמצעות ריפודים, פיאות ותכסיסי איפור פשוטים יחסית. אני חוזר, הפורמט הכללי שלנו נשאר "עולמות מקבילים" וכך (כמו תמיד בדרמה איכותית) ההבדלים החריגים, האקזוטיים והמלהיבים ביותר בהלם שהם גורמים תמיד נובעים מתוך הפעולה והתגובה.

שפה. אנחנו מציגים מתקן "טלקומוניקציה" בשלב מוקדם בסדרה, לא מסובך בהרבה מרדיו טרנזיסטור קטן שנישא בכיס. הוא מהווה מעין "מערבל דו-כיווני" פשוט ונראה שהוא ממיר כל שפה מדוברת לאנגלית.

כלי נשק. גם הם בסיסיים ופשוטים. ספינת החלל מצויידת בקרני לייזר להגנה עצמית בלבד. הנשק האישי של אנשי הצוות הוא רובים ואקדחים מותאמים והם יירו כדורים פשוטים, קליעים מתפוצצים או כדורים החודרים תחת העור וגורמים הלם או הרגעה. כלי נשק של חייזרים, כיוון שהמינרלים, הצמחיה והכבידה דומים לאלה של כדור הארץ, יפעלו לפי תבנית כללית כמו של כדור הארץ. החל מחניתות, קשתות, חרבות ורומחים ועד לווריאציות על נשק חם. מדי פעם בפעם, כמובן, אולי נביא וריאציה מפתיעה, כגון תרבות מתקדמת יחסית שבכל זאת דבקה בשריון וחרבות בסגנון פיאודלי כדרך חיים.

תלבושות. בגדי החייזרים ניתנים לזיהוי ביסודם, כלומר, גם הם תואמים לקונספט "העולמות המקבילים". סוגי חייזרים כפריים, אידיאנים או ויקינגים בדרך כלל יתלבשו בדומה למה שלבשו בתקופות דומות בהתפתחות החברתית שלנו. מדי הצוות הם בסגנון הצי בהופעה הכללית, פשוטים במידה מושכת ושימושיים. שוב, יש אפשרות גם לווריאציות מפתיעות.

 

9XHLutw

מִפרט של האס. אס. יורקטאון…

כמו בדודג' סיטי של "גאנסמוק" או בבית החולים בלייר ג'נרל של "קילדייר", אולי אף פעם לא נגיע לראות כל תא, מחלקה ופינה בספינת החלל שלנו. הנקודה היא זאת – מדובר בקהילה שלמה שבה אנחנו יכולים בכל רגע נתון לקחת את המצלמה לאורך מסדרון ולגלות כוכב אורח או דמות משנית (מדען, מומחה, חייל פשוט, נוסע רגיל או סמוי) שיכולים להוביל אותנו לסיפור.

מדי פעם בפעם סיפור יתרחש אך ורק על סיפון היורקטאון, נניח למשל סיפור של "אינטליגנציה" משונה שהצליחה לעלות לסיפון ומנסה להשתלט על תודעותיהם של אנשי צוות מרכזיים מסוימים. או העברה של אדם או חומר המעמיד סכנה גוברת לספינה ולדמויות שלנו.

עיצוב הפנים שימושי ולא אקזוטי, עם כמה רמזים הולמים למתקני בקרה ומכשירים מתקדמים. יש מטבחים, חדרי מנוחה, ספריה, יחידת בית חולים ומעבדות מדע, נוסף על פריטים צפויים כגון גשר הפיקוד, חדר תקשורת ומגורי צוות, תמיד עם שמץ סגנון של הצי.

AZI2qZb

מקפצות נוספות לסיפורים…

העולם המושלם. בנחיתה על כוכב הלכת הזה, קפטן אפריל וצוות הסיור של "מסע בין כוכבים" מוצאים תרבות דומה לזאת של כדור הארץ בסביבות 1964. אבל יש בה כמה יוצאים מן הכלל חריגים – סדר מושלם לכאורה, אין פשע, אין בעיות חברתיות, אין רעב או מחלות, עולם של אנשים מקסימים ונינוחים לחלוטין. למעשה, נעים ומסודר כל כך, שמשהו חייב להיות לא בסדר. חקירה בכיוון הזה מביאה לכך שרוברט אפריל נעצר וסובל אכזריות שלא תיאמן מצד המשטרה, הנראית מזעזעת עוד יותר בניגוד לשאר. אט אט מתברר שהטיילים שלנו הגיעו במקרה לדוגמה דומה לספר "1984" אבל מבלי כל השוליים המחוספסים, כלומר קומוניזם יעיל למשעי, אבל גם רודני למשעי, המבוצע בצורה הקיצונית ביותר.

מר סוקרטס. העולם החריג ביותר ביקום, חברה שנמצאת בחשאי בקשר טלפתי עם כדור הארץ מזה מאות בשנים, והיא בוחרת ומשכפלת, בדמות תבונית וחיה, את האינטלקטים יוצאי הדופן ביותר שנוצרו בהיסטוריה של המין האנושי. ברחוב אחד ויחיד אפשר לפגוש אנשים כמו יוליוס קיסר, נפוליאון, פלורנס נייטינגייל, ג'ינגיס חאן, תומס ג'פרסון, קרי ניישן ואדולף היטלר. מה שנראה בתחילה בתור פנטזיה מוחלטת לדמויות הראשיות של "מסע בין כוכבים" הופך לפתע פתאום להיות משחק מציאותי מאוד וקטלני מאוד כשהם מתחילים להבין שזאת צורה של "קולוסיאום רומי", שהמשתתפים הם כולם "גלדיאטורים" הנלחמים לחיים או למוות, והמשחקים עומדים להתחיל.

הזר. אחרי שהיא ממריאה מכוכב לכת, האס. אס. יורקטאון מתקדמת לעבר כוכב לכת אחר באותה מערכת שמש. רק אז מתברר שאינטליגנציה חייזרית עלתה לסיפון במטרה להשתלט על תודעותיהם של חברי צוות מרכזיים – ברצונה להשתמש בספינת החלל שלנו כדי להתקיף ציוויליזציה מתחרה על כוכב הלכת האחר. זהו למעשה סיפור "אימה", ואנחנו מדגישים את ערמומיות המתקפה הזאת על התבונה, ומגיעים לשלב שבו חשד הדדי מסכן את הספינה כולה.

מלכודת האדם. סיפור של הליכה במדבר שייקח את חברי הצוות שלנו מנקודה אחת על כוכב לכת לאחרת. אבל מה שנראה לכאורה כעולם דמוי כדור הארץ, שליו ולא-מזיק לחלוטין, מתפתח במהירות למאה מייל של פחד וחשד, כאשר קפטן אפריל והצוות מתחילים להיתקל בחזיונות משונים. אלה למעשה יותר מחזיונות שווא, אלה מלכודות של מילוי משאלות, שהופכות להיות אמיתיות כבשר ודם. כל מה שאדם רוצה בו יותר מכל מופיע לפניו, למשל מים, מזון, אישה, הורה שמת זה מכבר, זהב או אפילו הדרך לכוח. המלכודות הופכות להיות מתוחכמות יותר ויותר עד לשלב שבו הצוות שלנו כמעט משמיד את עצמו מתוך חוסר יכולת גמור להפריד את המציאות שהם חייבים לקבל מן החזיונות שישמידו אותם.

ביקור חוזר בקמלוט. כוכב לכת של הרמס II, סדר חברתי מופלא, מודרני לגמרי במובנים רבים, אבל עדיין יש בו אבירוּת, שריון ומאפיינים אחרים הדומים לימי הביניים שלנו. מעין "ינקי מקונטיקט בחצר המלך ארתור." נוסעינו בין הכוכבים עוצרים קצרות כדי לחקור ואז מסתבכים יותר ויותר ברשת מנהגים חברתיים ארכאיים, ובסופו של דבר מגיעים לשלב שבו גם הם נאלצים לאחוז ברומח ובחרב כדי להציל את עורם.

100 א"ה. או "מאה שנה אחרי הפצצה" – מקבילה מעוררת בעתה שבה אנחנו בוחנים מה שיכול להיות העולם שלנו דורות מעטים אחרי שואה גרעינית.

קנטקי, קנטקי. מושבה של כדור הארץ על כוכב לכת בקבוצת סיריוס זוכה לביקור של האס. אס. יורקטאון חמישים שנה אחרי יישובה. התקפה של פראים דמויי ויקינגים החריבה את המושבה ופיזרה את אנשיה, והם נאלצים לחיות חיי "סְפר" במצודות עץ. קפטן רוברט אפריל אינו מוכן לסכן את האס. אס. יורקטאון, והוא ינסה בעזרת חוליה קטנה לאחד ולהוביל את המתיישבים בהגנה.

הגיון. בקבוצת אייזק IV, עולם שבו גוועו החיים התבוניים, הם השאירו חברה רובוטית המתפקדת בצורה מושלמת. הבעיה עוררה תהיות מזה זמן רב בכדור הארץ, והיא דורשת חקירה וניתוח לפרטי פרטים, גם אם חוליית הסיור של הספינה מסתכנת כשעליה להעמיד פניה שאנשיה רובוטים בעצמם. האם רובוט יכול להיות מסוגל לחוש רגשות? האם הוא יכול להיות מסוגל לחשיבה הגיונית במונחים אנושיים? מה קורה כשחברת רובוטים יעילה מגלה מרגלים בשר ודם בקרבה?

הגיון II. הרחבה, אולי החלק השני של הסיפור הקודם, שיציג את המאבק של הניצולים האנושיים האחרונים, בתמיכת חוליית הסיור של הספינה שלנו, מעטים מול רבים וחסרי ישע באופן יחסי כשהם מנסים להחזיר לידיהם את השליטה בעולמם. האם עדיין יכול האדם, במלוא עליבותו, להיות האדון?

שאלה של בחירה. סיפור נוסף של מלכוד, כלומר כוכב לכת שבו החיים התבוניים לא זכו להצלחה חומרית רבה, ובמקום זאת למדו את הכוח לחיות ולחיות שוב ושוב בדרכים שונות, כל חלק של חייהם הקודמים שבו הם בוחרים. זה סיפור בכיכובו הבולט של קפטן רוברט מ. אפריל, שכן הוא מקבל הזדמנות לעשות את הדברים המסוימים האלה פעם נוספת.

הקורנת. סיפור אהבה, תשוקתו של חבר צוות לאישה מלאכית על כוכב לכת שהוא "גן עדן" – הבעיה היחידה היא שהכימיה שלה כוללת רדיום בכמות קטלנית. האיש שהיה למאהבה יחייה שישה שבועות עד שישה חודשים, לא יותר.

הסוחר. סטוניי, כוכב לכת שופע הדר אוריינטלי שלא ייאמן ובו שולט כקיסר סוחר חלל משולח רסן. כמו ביקור בחצרו של ג'ינגיס חאן.

שאלה של קניבליזם. בביקור במושבת כדור הארץ ברגולוס מבינה משלחת הסיור של אפריל בהדרגה שהיצורים דמויי הפרות שמגדלים שם בחוות הם למעשה יצורים תבוניים. אבל אנשי המושבה, שבנו את האימפריה שלהם במידה רבה על אספקה ומכירה של הבשר הזה מתקוממים על הנסיון לשחרר את "בני הבקר" שלהם.

הראי. כמעט התנגשות ביורקטאון אחרת בנתיב מנוגד בדיוק. היא לא רק אותה ספינת חלל, היא מאויישת בדיוק באותו צוות. האם תוכל להסתכל בעצמך במראה אחרי שגילית שהישרדות תלויה בכך שתהרוג את עצמך?

טורקס. האיום הרציני הראשון על כדור הארץ. תבונה חייזרית הטוענת שהיא מחשבה טהורה מבלי גוף, ש"טורפת" תבונה ומשאירה אחריה אידיוט חסר ישע. היא כמעט וגוועה ברעב במשך עידן ועידנים, והיא מחפשת בקדחתנות בדיוק את סוג ה"מזון" שכדור הארץ יכול לספק לה בכמויות גדולות.

חנות חיות המחמד. העתקה מדויקת של סנט לואיס, 1916, עיר שבה הנשים הן ריבוניות כה גמורות עד שלגברים יש מעמד של חיות מחמד. מעין סאטירה על "אנשים וכלבים", הסיפור הזה מראה גברים שמתנהגים אליהם כך, כולאים אותם בכלובים, חלקם מולבשים ומבושמים וזוכים ליחס של חיות מחמד, כל עוד הם ממשיכים להתרפס, להעריץ ולאהוב מבלי מחשבה על עצמם.

קונגו. "ימי המטעים משכבר" של דרום ארצות הברית, בהבדל זעיר – פראים לבנים הם שמובלים ונמכרים פומבית בשוק העבדים. חלק מהצוות שלנו נלכד, נחשב לעבדים בורחים ונמכר לעבדות במטע ובמשק הבית.

כוכב ונוס. תהליך המהפכה החברתית כאן התמקד באהבה – וחברי הצוות הזכרים האנושיים מאוד שלנו מגלים לכאורה את הגשמת משאלות האהבה הנעלה ביותר, באמנויות המפותחות עד כדי שלמות במקום הזה, המלא נשים יפהפיות להפליא. עד שהם מתחילים לתהות מה קרה לכל הגברים שם.

זיהום. מתגלה שחברת צוות בהריון, והולכת וגוברת ההכרה שאולי מדובר בזחלים של חייזר המשתמש בגופה כפי שחרקים מסויימים שותלים את ביציהם בחרקים חיים אחרים.

 

Screen-shot-2011-08-18-at-5.26.10-PMתודה רבה לענבל שגיב-נקדימון על התרגום.


* כאמור, פרסום זה פותח את מיזם "שלושים חודשים פחות שלושה ימים" שלנו.
* איריס מזור על הטקסט הנ"ל
* שלמקו על הטקסט הנ"ל


* קובץ PDF של הטקסט באנגלית בשלמותו. נלקח מהאתר http://www.ex-astris-scientia.org ואתר http://www.Trek5.com.
ב-ebay ניתן לראות את הטקסט על נייר, מצהיב.
* הערך על הטקסט הנ"ל ב-Memory-Alpha.
* Memory-Alpha מספר כי רודנברי המציא נוסחת דרייק משלו להערכת מספר ציביליזציות תיאורטי כיוון שהנוסחה המקורית לא היתה בהישג ידו. עוד מסופר שם כי מאוחר יותר דרייק בעצמו ביקר בסט הצילומים והסב את תשומת ליבו לטעויות שבה. שתי הנוסחות "הופיעו" מאוחר יותר בפרק של "וויאג'ר".
* Wagon Train, שיירת העגלות אליה התייחס רודנברי, היא גם מושג היסטורי וגם סדרת טלוויזיה ששודרה בשנים 57'-65'.

מוזמנות ומוזמנים להגיב:

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.