שלוש שנים לאחר צאתו של משחק המחשב המצליח Voyager: Elite Force חברו יחד חברות המשחקים אקטויז'ן וריטואל בכדי להוציא את משחק ההמשך, Elite Force 2.
המשחק הראשון היה המשחק המצליח ביותר עד היום בקרב סדרת משחקי המחשב של סדרת משחקי "מסע בין כוכבים", והיווה שילוב מצליח של עלילה מעמיקה, גרפיקה טובה ומשחקיות רשת אמינה, שמשכה אליה גם מעריצים רבים מחוץ לקהילת חובבי המד"ב.
משחק ההמשך מחזיר את השחקנים הישר לתוך נעליו של מפקד צוות ה"Hazard Team" מהמשחק הקודם, אלקס מונרו, תוך כדי התרחשות האירועים בפרק הפינאלה של הסדרה "מסע בין כוכבים: וויאג'ר", כאשר הספינה לכודה בתוך ספינת בורג, ועל הצוות לשחרר את הספינה הכלואה. לאחר הצלחתה במשימה וחזרתה הידועה של וויאג'ר לכדה"א, השתלשלות האירועים מובילה את מונרו מן האקדמיה בו לימד צוערים חזרה אל הצוות המוכר של "Hazard Team".
מבלי לקלקל ולגלות לכם יותר מדיי, במהרה מוצאים עצמם חברי הצוות תחת פיקודו של מון קפיטאן פיקארד על סיפונה של האנטרפרייז E, כאשר מענה לקריאת מצוקה מספינת פדרציה נטושה מובילה אותם בסופו של דבר לתוך מערבולת של תהפוכות ועוינות בין מספר גזעים, בדרכם לגילוי העומד מאחורי כל ההתרחשויות.
ברמה הגרפית, EF2 מתבסס על גרסה משופצרת של המנוע של Quake 3, העושה עבודה מרשימה ביותר, ולא דורש יותר מדי משאבים בכדי שניתן יהיה להוציא ממנו ביצועים טובים. המשחקיות לכשעצמה היא מהנה ואינטנסיבית, וכוללת, בנוסף לאספקט של משחק ירי בגוף ראשון, מספר פאזלים קטנים המפוזרים לאורכו של המשחק בחלק מן השלבים, שאינם בעייתיים ולא יהפכו אף אחד מהשחקנים לפקעת של עצבים. ישנן 11 משימות גדולות במשחק, כשבחלק מן המשימות יש גם שלבי משנה במסגרת המשימות הגדול יותר, מה שמוביל למספר כולל של כ-60 שלבים. משחק הרשת של EF2 לא שונה מקודמו למעט מספר תוספות קטנות, אם כי השלבים עצמם בנויים בצורה טובה הרבה יותר ובעל גיוון רחב יותר, וההרצה של המשחק ברשת מפגינה יציבות מעולה.
המשחק כולל, כמובן, אוסף מרשים של כלי נשק, שילוב של הנשקים המוכרים מהמשחק הראשון יחד עם כמה כלים חדשים שכל חובב משחקי פעולה בגוף-ראשון יאהב, מהפייזר והטריקורדר המוכרים והבסיסיים ועד ה-Infinity Modulator (הנשק היעיל היחיד שפועל נגד הבורג), בסה"כ 10-11 כלי נשק, ביניהם רובה דחיסה מתקדם שיורה גם רימונים, רובה סער, רובה הצלפים ועוד. ה-AI של האויבים במשחק לא מאכזב והבוסים מאתגרים בצורה יעילה.
החסרון היחיד הגלוי לעין הוא ה-AI של הצוות עצמו, שמגלים נטייה התאבדותית למדיי בהליכה חוזרת מול השחקן בעת הירי מול כוחות זרים.
לסיכום, EF2 הנו משחק מומלץ ביותר לחובבי מסע בין כוכבים, חובבי משחקי פעולה וזרים גמורים כאחד, המבטא בצורה טובה את הביטוי "לא משנים נוסחה מצליחה": הוא אמנם לא מחדש במיוחד, ולא ישנה את עולמכם, אך אתם יכולים להיות בטוחים שתיהנו מכל רגע.
דירוג: * * * *
קישורים: האתר הרשמי