כל מה שאפשר לומר על הסדרה החדשה – מאת subatoi

newst2

מזל טוב!
תודה, גם לכם! סקרנים? גם אנחנו.

אז מה אנחנו יודעים? 

האמת היא שכמעט כלום. זו הסיבה שלא קראנו לטקסט הזה "כל מה שרציתם לדעת על". אבל הנה מה שאנחנו כן יכולים לומר על הסדרה ועל כל מה שמסביב.

מתי ואיפה היא תשודר?
הסדרה החדשה תחל בינואר 2017. הפרק הראשון ישודר בטלוויזיה ב-CBS והפרקים הבאים ישודרו תמורת 6 דולר בחודש רק בשירות הסטרימינג של הרשת, CBS All Access. כלומר, זה מה שיהיה בארצות הברית. הסדרה תופץ כמובן גם בשאר העולם בהתאם לשווקים המקומיים.

מתי ואיפה היא תתרחש?
בהודעה לעיתונות נאמר רק כי הסדרה "תציג דמויות חדשות שיחפשו עולמות חדשים וציביליזציות חדשות מלאי דמיון, תוך חקירת נושאים עכשוויים ודרמטיים" כמו שהזכיון עשה מאז היווסדו ב-1966. עוד נאמר כי הסדרה "אינה קשורה" לסרט הקרוב.
מה זה אומר בפועל? למעשה כלום. ההגדרות העמומות-במכוון הללו נועדו לעשות בדיוק את מה שהן עושות – לא לומר כלום בשלב מוקדם זה של ההפקה.

מי על ההגה?
Alex_Kurtzmanאלכס קורצמן.
כן, אותו אחד שהיה בין הכותבים של שני סרטי הקולנוע האחרונים, יהיה מפיק בפועל יחד עם ה'תר קדין באמצעות חברת ההפקות שלו. ולא, רוברטו אורסי ודיימון לינדלוף לא קשורים להפקה כמו שטוענים משום מה בוואלה!

האם מעורבותו של קורצמן אומרת שיש סיכוי שהעלילה תתרחש ביקום מקביל בדומה לעלילה בסרט מ-2009 שהוא הגה עם אורסי?
בשלב הזה יש סיכוי לכל דבר, כי אנחנו לא יודעים כלום. כנראה שבאמת יהיו דמויות חדשות ולא דמויות שעברו ריבוט, אבל הכל עניין של ניסוח ובחירת מילים. האם העלילה תתרחש בשנים אחרות ממה שראינו עד היום, ביקום אחר ממה שראינו עד היום, בפריקוול נוסף, בסוגשל-פריקוול נוסף? מי יודע.
לא חסרים רעיונות איך לעשות "מסע בין כוכבים" טובה וחדשה ומתאימה לדור הנוכחי ולקצב הנוכחי של הטלוויזיה. נקווה שקורצמן וחבריו מכרו ל-CBS רעיון טוב. מיותר לציין שהם ינסו לפנות לקהל חדש ולקהל הטרקי הותיק במקביל, ללמוד מהניסיון של "אנטרפרייז" ושל סרטי הקולנוע האחרונים. יש להם הרבה מהמורות להמנע מהן.

איך לא שמענו על זה כלום עד עכשיו?
בעולם רווי הדלפות וסקופים, באמת קצת מוזר שאיש לא דיווח על סדרה שנמצאת בתהליכי פיתוח ממשיים ושהפרסום הגיע בהפתעה מוחלטת לכולם.

אבל היו הרבה דיבורים בשנים האחרונות על חזרה של "מסע בין כוכבים" לטלוויזיה, לא?
בהחלט. הרבה שמות נזרקו באוויר והרבה אנשים היו פעילים וניסו להציע ל-CBS רעיונות לסדרה חדשה, אבל לא שמענו על שום דבר שקרה עם זה. בריאן פולר מ-Pushing Daisies, למשל, אמר לא פעם ולא פעמיים שהיה שמח לחזור ל"מסע בין כוכבים" שכתב לה בעבר ולהשיב אותה לטלוויזיה. מייקל דורן ניסה למכור כבר זמן רב את הרעיון שלו, סדרה על קפטן וורף, ל-CBS ואמר שהוא אמור לקבל תשובה "בקרוב". אנשי ההפקה העצמאית "רנגיידז" החלו את דרכם מתוך שאיפה לצלם משהו מקצועי ולהציע אותו ל-CBS כפיילוט לסדרת טלוויזיה חדשה. לפני כמה חודשים הם אמרו שהם נדחו ולא יכולים לומר מדוע. גם הבמאי בריאן סינגר היה מעורב מתישהו. הנה תגית "חוזרים לטלוויזיה?" שלנו, עם הדיווחים המעניינים מהשנים האחרונות.
בדיעבד קל לומר שזה היה צפוי וזה היה קרוב, וש-CBS רק ממתינים לסיומה של טרילוגיית סרטי הקולנוע של אברמס ושות'. כנראה שזה באמת מה ש-CBS המתינו לו. הסרט Star Trek Beyond יצא ב-22 ביולי 2016 ואנחנו נקבל את הסדרה החדשה קצת אחרי יום ההולדת 50 של הזכיון.

אגב, מה הקשר ל-CBS? איפה פראמונט?
בשלב מסוים בהיסטוריה של הזכיון, הזכויות עליו התפצלו (2005, פירוט כאן). פראמונט נשארו עם הזכויות הקולנועיות ו-CBS עם הזכויות הטלוויזיוניות. סרטי הקולנוע האחרונים הם באחריות פראמונט וסדרת הטלוויזיה החדשה היא תחת CBS.

trek50-logo-large

מה הסיכוי של הסדרה לשרוד?
טוב, מלבד ההיבטים הברורים שמשפיעים על שרידות של סדרה (איכות, רייטינג), סביר להניח ש-CBS תשקיע בה הרבה. הסדרה היא הראשונה שתופק במיוחד עבור שירות הסטרימינג שלהם ולכן היא מאוד חשובה עבורם. מצד שני, לחצים מלמעלה והנחיות מגבוה הם לא תמיד בריאים להפקה, ולפעמים מזיקים לאיכות שלה או ל"טרקיות" שלה, איך שלא נמדוד את זה.

האם היא באמת תהיה "מסע בין כוכבים" או סתם חיקוי עלוב שרואה רק דולרים (ולטינום) בעיניים?
אמממ, תראו. ברור שאי אפשר לדעת כי עוד אין לנו שום מושג על העלילה. אבל גם קשה לדעת כי תלוי את מי שואלים, מה זה "מסע בין כוכבים"? לרובנו יש תשובה לשאלה הזו, אבל זה גם מאוד אינדיבידואלי. יש מי שאהב את סרטי הקולנוע האחרונים, יש מי שחשב שכלל לא מדובר ב"מסע בין כוכבים". נראה שרוב הקהל בארץ לא חיבב אותם, נראה שרוב הקהל האמריקאי דווקא כן, על סמך מה שרואים באינטרנט.
גם "הדור הבא" נחשבה לכשלון בטוח לפני שהחלה. סר פטריק סטיוארט מספר מדי פעם שהוא לקח את התפקיד של קפטן פיקארד בהנחה שזה לא יימשך לאורך זמן. גם "הדור הבא" נחשבה לחילול הקודש בזמנו והיום יש לגביה יותר קונצנזוס מאשר לגבי הסדרה המקורית. "חלל עמוק תשע" ו"וויאג'ר" זכו לביקורת רבה בזמן שידור אבל נדמה שהשנים שעברו יוצרות משהו אחר אצל הצופים, הערכה גדולה יותר כלפיהן. ונראה שיותר אנשים גם מגלים את "אנטרפרייז" ואת הצדדים הטובים שלה, ככל שעובר הזמן.
אז אי אפשר לדעת בינתיים. יש סיכוי שלא נדע עד פברואר 2017, כשכבר נראה כמה פרקים.

NEWST1רגע, אז לשמוח או לדאוג?
כן. כולנו כבר היינו בדיוק בסרט הזה, לפני הסרט הראשון של ג'יי.ג'יי. אברמס ב-2009. שמענו הבטחות מכאן ועד לאלפא סנטאורי על כמה שהסרט יהיה נאמן וקאנוני, וכל מה שיראה לנו כסטיה מהקאנון יוסבר על ידי הקאנון. זה לא ציטוט מדויק אבל זה קרוב מאוד. וזה נאמר על ידי צוות הכותבים אורסי&קורצמן. מי שליווה אותנו כאן באתר בזמנו יודע שהיינו אופטימיים, מאוד האמנו ומאוד פירגנו.
אבל בתחבולות תסריטאיות הם יצרו סרט שהוא קאנוני ולא קאנוני בו זמנית, וכך רקדו על שתי עוגות והשאירו אותן שלמות.
בעיני עצמם, אורסי וקורצמן הם טרקים למהדרין ומה שהם עשו הוא טרקי למהדרין. הם מכירים טוב את החומר ויצרו מתוכו משהו אחר. שאר העולם חושב קצת אחרת, וחושב שהם יצרו משהו יותר מדי אחר.
האם היה עדיף לו אנשי הפקה ישנים היו מעורבים, שגם אם יש להם רעיונות חדשים הם מגיעים מאותו בית מדרש ישן וטוב, כמו בריאן פולר או רון ד. מור (גלקטיקה החדשה), למשל? כן, בהחלט עדיף. אבל מה שיש לנו כרגע זה אלכס קורצמן.

אבל עדיין מותר להתרגש, נכון?
בטח. הפעם האחרונה שבה התרגשנו מהעובדה שהולכים להיות פרקים חדשים שכתוב עליהם "מסע בין כוכבים" היתה בתחילת שנות ה-2000. התרגשנו מקאסט ומקווי עלילה ומתמונות יח"צ ומהדלפות. זה קרה גם לפני הסרט מ-2009 אבל זה היה אחרת. דמויות ושחקנים שילוו אותך לסרט אחד, שניים או שלושה זה לא כמו דמויות ושחקנים שילוו אותך במשך עונה, או שתיים או שבע.
בנוסף, תחשבו על זה, זה ישנה את כל הפאנדום.

למה הכוונה?
תחשבו על הפאנדום שאתם מכירים. בעולם ובארץ. נתחיל עם העולם.
בעולם, זה שאתם מכירים אישית או דרך האינטרנט, אנחנו כבר עשר שנים מדברים, חושבים וצופים באותם דברים. אותן תמונות וממים באינטרנט, אותם פרקים ואותן דמויות. עכשיו יהיה תוכן חדש שיסעיר וילווה אותנו, ועכשיו אנחנו גם חמושים בפייסבוק ורשתות חברתיות אחרות. החוויה הולכת להיות אחרת לחלוטין כצופים-מעריצים-ניטפיקרים. החומר החדש היחיד שהיה בעשור האחרון היה הפקות החובבים, שפרחו והגיעו לרמות של איכות ומקצועיות גבוהות מאוד. עכשיו יהיה חומר רשמי – וקאנוני.
ואולי עכשיו "מסע בין כוכבים" גם תעסוק בנושאים שהיא לא ממש נגעה בהם בעבר. המציאות השתנתה, החברה השתנתה, העולם השתנה. איך "מסע בין כוכבים" החדשה תתייחס לנושאים בוערים כמו המחאה החברתית, טרור, משברי הגירה, משברי זהות חברתית, להט"ב או זכויות בעלי חיים?
בחלק מהנושאים הללו נגעו בעבר מאוד בקלות, בחלקם לא נגעו בכלל. ועכשיו יהיה קשה להתעלם מהם, כי הנוף הטלוויזיוני אחר ממה שהיה לפני עשור, כי הקהל אחר. כי המציאות אחרת.
האם יהיה גיוון תרבותי גדול יותר? האם יכולות ה-CGI יאפשרו דמויות חדשות ומרתקות?

לכידהוהפאנדום בארץ?
בארץ זה אפילו קצת יותר מעניין. אין "מסע בין כוכבים" בטלוויזיה הישראלית כבר המון זמן. במחצית הראשונה של שנות ה-2000 ערוץ 10 הקרין את שתי העונות הראשונות של "אנטרפרייז" והבריז עם השתיים האחרות. "יס" הקרינה את כל "וויאג'ר" אבל זה לא היה נגיש לכולם כמו ערוץ 10, והיו גם שנים ש"ביפ" הקרין את הסדרה המקורית, על תקן סדרת קאלט קומית. בערך באותן שנים גם החינוכית הפסיקה להקרין את "חלל עמוק תשע". ומאז הקהילה הישראלית בדעיכה.
נכון, הכל זמין להורדה או צפיה ישירה באינטרנט. יותר קל לראות "מסע בין כוכבים" מאשר אי פעם. מצד שני, כשיש סדרה חדשה שמשודרת בחו"ל יש סביבה באזז, היא מדוברת ומושכת את תשומת ליבו של קהל חדש, וקהל חדש אכן נמשך לצפות בה, צעיר כמבוגר. כשמדובר בסדרות ישנות, פחות אנשים מחליטים לצפות בהן, שלא לדבר על קהל צעיר וחדש.
יש מי שטוען שקיימת קהילה טרקית בארץ. זה לא נכון. היתה קיימת קהילה טרקית בארץ, קהילה מפוארת שהיתה מעמודי התווך של תרבות החובבים הישראלית כולל פסטיבל "אייקון". כיום אין קהילה. יש אוסף גדול של אנשים שעושים לייק לממים או תמונות, מעט אנשים שמדברים על הזכיון בפועל ועוד פחות אנשים שמגיעים לאירועים טרקיים.
סדרה חדשה בחו"ל תעורר את הטרקים בארץ, ואולי תיצור מחדש קהילה בפורמט כלשהו. זה לא יהיה הפורמט של פעם, אבל יהיה משהו חדש. במיוחד אם היא גם תשודר באחד הערוצים הישראלים. במיוחד אם היא תהיה מוצלחת. תחשבו על מה שקורה בשנים האחרונות סביב "ד"ר הו".

אז למה אנחנו ממתינים עכשיו?
לידיעות שיגיעו על הצוות שיעבוד על הסדרה. כיוון שכל הסדרות ה"חדשות" ("הדור הבא" עד "אנטרפרייז") הופקו פחות או יותר ברצף, הרבה אנשי הפקה עברו מסדרה לסדרה ושמרו על רוח הדברים כמו שהיא, הן מבחינת סיפור והן מבחינת עיצוב. האנשים שעבדו על סרטי הקולנוע האחרונים היו חדשים, כמעט כולם. האם המצב יהיה דומה עם הסדרה? יהיה מעניין מאוד לראות.
אחר כך יגיעו הדלפות/הדלפות מכוונות על העלילה. ועל הדמויות. וליהוק שחקנים. ותמונות של סט/תלבושות/דמויות/חייזרים. ופרומואים. והפרק הראשון.
בין לבין יהיו המון ראיונות וציטוטים של אנשי הפקה בעבר או בהווה (ובעתיד!) שיתבטאו ויחוו דעה ויעבירו ביקורת ובעיקר יחמיאו כי ככה זה באמריקה. ויהיו הרבה ציטוטים של שחקנים שיציינו שישמחו להתארח בסדרה החדשה. את חלקם גם אנחנו נשמח לראות כאורחים. ויהיו המון רשימות אינטרנטיות מטופשות שכוללות הצעות לליהוקים.
ויהיו גם סערות אינטרנטיות פעם ב-47 דקות כי אנחנו חיים בעידן כזה.
אה, ושאטנר יוזכר המון. כי ככה זה.

ולסיכום?
אנחנו נמצאים בפתחה של תקופה מרגשת. אפשר להתמסר לריגושים שבה אבל גם להזהר לא להסחף מדי. ממתינים לנו ארבעה עשר חודשים מרתקים מבחינה טרקית, כבר עשור וחצי לא היתה לנו תקופה כזו.
התלוו אלינו בפייסבוק וכאן באתר. הרשמו, עשו לייק, סדרו את הנוטיפיקיישנס כמו שאתם אוהבים. ספרו לנו (במייל starbase972@gmail.com או בפייסבוק) אם אתם נתקלים במשהו חדש ומעניין שקשור לסדרה (או בכלל). אנחנו נפרסם את כל הדברים החשובים והמעניינים תחת התגית "הסדרה
החדשה!
" (עד שיהיה לה שם, כמובן).
בואו נעשה את זה ביחד.

ואם יש לי עוד שאלות?
בתגובות כאן למטה, בפייסבוק או במייל. נשמח מאוד לקרוא!

 


 

קיצור תולדות מסע בין כוכבים"
מאיפה להתחיל?
~~
יומן הצפיה של יעל פורמן ב"מסע בין כוכבים" המקורית וב"אנטרפרייז"
יומן הצפיה של גדי אלכסנדרוביץ' ב"חלל עמוד תשע"
יומן הצפיה של הילה פלג ב"וויאג'ר"
~~
החדשות על הסדרה החדשה בתקשורת הישראלית:
ב-ynet (עם שגיאה באיות שמו של קורצמן), בוואלה (עם אנשי הפקה מומצאים שבכלל לא קשורים אליה), בהארץ (עם טעות קטנה לגבי המאה בה פעל קירק) ובכלכליסט (עם שגיאה בשמו של וולטר קניג, וחוסר בטחון באשר למספר הסדרות והסרטים).

5 מחשבות על “כל מה שאפשר לומר על הסדרה החדשה – מאת subatoi

  1. יש מי שטוען שקיימת שלא קהילה טרקית בארץ. זה לא נכון.
    זה נובע מכך שהטוען לא פעיל בפייסבוק וכמעט ולא מגיע לארועי טרק (ויש כאלה) שאינם בכנס "אייקון".

    ב-4 כנסי סטארקון 972 (שהתקיימו ככנסי טרק עצמאיים) במשך שנתיים הגיעו 60-100 איש לכנס. בארוע של לוואר ברטון היו 50-60 איש, בארוע לזכרו של נימוי הפאב היה מלא. זה הרבה יותר מהנוכחות בכנסי אייקון בשנים שקדמו לארועים הנ"ל, ואני חושד שלא פחות משהיו בארועי מועדון סטארבייס "בימים הטובים ההם".

    ובינתיים, בארועי טרק בכנסי אייקון קשה למלא אפילו כיתת לימוד בודדת. רוב הקהילה כבר לא מוצאים עצמם בכנסים האלה, ולכן לא מגיעים אליהם. זה לא אומר שלא קיימת קהילה, כי היא קיימת ופעילה, רק שההעדפות של רוב חבריה לא תואמות להשקפת העולם של כותב הפוסט.

    אהבתי

    • היי עדי, שמח לקרוא את התייחסותך. כל התייחסות לטקסט היא מבורכת בעיני.
      מטרתו היתה לעסוק בסדרה החדשה ובשלל נושאים הקשורים בה. בחרת להתייחס לפסקה אחת קצרה מתוך טקסט מגוון של כ-1700 מילים. לדעתי זה קצת פספוס של הטקסט אבל זו בחירתך וזכותך ואני שמח להתייחס לדבריך.

      לצערי אתה שוגה במספר "עובדות" שאתה מציג.

      ראשית, איני מבין מדוע הפכת אותי לאישיו כאן, אין טעם לעשות את זה אישי. זו מחלוקת בין גישות שונות ולגבי הגדרת המושג "קהילה". יש כאן דעות שונות וזה בסדר שיש דעות שונות בתוך קבוצה. לא חייבת להיות תמימות דעים, אבל גם אין צורך לעשות את זה אישי.

      שנית, אתה שוגה בדבריך כיוון ש"הטוען" אכן פעיל בפייסבוק. בעבר הרחוק שמחתי לעקוב אישית אחרי הנעשה בקבוצת הפייסבוק עד שהיא הפכה לסגורה, משום מה. אם עקבת אחרי האתר לאורך השנים האתר אתה בוודאי זוכר זאת. אני חושב שקבוצה כזו צריכה להיות פתוחה לקהל הרחב כדי למשוך עוד קהל, אבל זה כבר דיון אחר. חברים עוזרים לי כבר למעלה מ-5 שנים(!) לפרסם את תוכן האתר בתוך הקבוצה כיוון שלדעתי זה חשוב ותכני האתר (היחיד המפרסם תוכן חדש בעברית) מעניינים את חברי הקבוצה. בעבר היה זה ליאור, לאחרונה זה בוריס, ואני מודה להם מאוד על הסיוע. איני מתכוון להתיחס לפעילותי האישית בפייסבוק, זה לא מעניינו של איש.

      אגב, דף הפייסבוק של האתר פעיל כבר 4 חודשים וחצי ובעיני זהו המקום הטבעי לתגובות ישירות הנוגעות למה שמפורסם בו, לא במקומות אחרים.
      ,
      לצערי, אתה טועה ומטעה גם בקשר לנוכחותי באירועים שאינם בכנסי אייקון. אם אינך יודע את העובדות או אינך מכיר אותי אישית, לא ברור לי כיצד אתה קובע קביעות כאלה. נכחתי אישית בשלושת הכנסים הראשונים מבין הארבעה של סטארקון ונכחתי באירוע של ברטון. שמחתי גם לפרסם אותם באתר כשהגיעו לידיעתי (אם תרצה קישורים לדוגמה אשמח למצוא אותם בארכיון) כיוון שאני תומך בכל פעילות טרקית ומעריך מאוד פעילים הלוקחים על עצמם להרים אירועים כאלה. זה בהחלט לא מובן מאליו בעיני, מניסיון.
      עם זאת, דעתי (לא הסתרתי אותה בעבר, ואני בטוח שלא תרצה שאסתיר אותה כפי שאתה אינך נמנע מלהביע את דעותיך) היא שניתן למשוך קהל חדש במקום בו הוא נמצא, ולא במקום בו הוא איננו. "לשכנע את המשוכנעים" ולבלות עם חברים זה טוב ויפה, אבל אם רוצים להגיע לקהל חדש ולהרחיב את הקהילה, אייקון על אלפי המבקרים בו הנחשפים לתכנים מגוונים הוא המקום לעשות זאת. אבל גם זה דיון נפרד שמגיעה לו תשומת לב משלו.
      דעתי זו היא גם הסיבה שלא נעניתי בחיוב כשפניתם אלי שארצה באחד הסטארקונים (ואשמח אם לא תסתירו עובדה חשובה זו כשאתם מנהלים דיון מאחורי גבי על דעותי והתנגדותי הגורפת לכנסים האלה, לכאורה).

      לצערי אתה קובע קביעות על היכולת למלא כיתה בהרצאות הטרקיות באייקון כשאתה ממעט להגיע אליהן, ולכן איני חושב שקביעתך מהימנה והוגנת. לא נכחת ברוב ההרצאות. "רוב הקהילה כבר לא מוצאים עצמם בכנסים האלה" זה דיון רחב יותר ממה שניתן לעשות כאן. יש פנים רבות וסיבות רבות לעניין הזה, זה לא פשוט כמו שאתה מציג.

      לאחר שהתייחסתי לעניינים הפרסונליים, לשורש העניין – לגבי קיומה של קהילה. הכל תלוי בהגדרה של "קהילה". הקהילה שאתה מדבר עליה כקיימת היא קהילה וירטואלית וככזו אין לי ויכוח איתך. אכן קיימת קהילה וירטואלית בפייסבוק. הקהילה עליה אני דיברתי – ואליה אני שואף – היא קהילה ממשית, פיזית, הקיימת גם מחוץ לאינטרנט. ראה קהילת ג'וס ווידון שקמה לתחיה לאחרונה. קהילה שבה יש יותר עניין של חברים בפעילויות, שמצמיחה מתוכה באופן טבעי יותר פעילים, מארגנים ובמיוחד מרצים, ובסופו של דבר מייצרת יותר פעילות איכותית. אני לא רואה קהילה כזו כרגע, אני רואה קהילה וירטואלית עם גיחות קטנות ביוזמות פרטיות לעולם האמיתי.
      לדעתי, רוב האנשים שרוצים קהילה ותשאל אותם למה כוונתם, ישיבו תשובה הנוגעת יותר בפן הממשי ופחות בפן הוירטואלי.
      חלק מהאירועים שהזכרת כללו תכנים הקשורים באופן קלוש בלבד למב"כ, ולעניות דעתי אינם עונים באמת על ההגדרה של אירועים "טרקיים". כמעט *בכל* הכנסים הגדולים בשנים האחרונות היו תכנים טרקיים, שעסקו נטו במב"כ. סטארקון האחרון התקיים לפני שנה וחצי(!). מה קרה מאז? מדוע נפסקו הכנסים הללו? האם בגלל החוסר המוכר במרצים טרקים? האם ניתן לקיים אירועים קהילתיים כשאין מספר סביר של פעילים ומרצים טרקיים?
      אגב, איני חושב שאפשר לנכס את האירוע של לוואר ברטון ל"קהילה". הוא אורגן ע"י גורמים עצמאיים חיצוניים לאחר מספר פניות מכיוונים שונים ו*מגוונים*.

      אהבתי

      • ההתייחסות האישית נובעת מכך שהקטע על הפאנדום בישראל משקף את הדיעה שלך, הכותב, וכיוצא מכך, יש רלוונטיות גדולה לאישיות ולהשקפות של מי שכתב אותה.
        בכל טור דיעות שאני יש משמעות לידיעת השקפת העולם של הכותב, למה שכאן המצב יהיה שונה?

        בנוגע לעובדות:
        כמובן שכוונתי הייתה שאינך פעיל בפייסבוק בנוגע לפאנדום הנ"ל ולא בכלל. הסיבה לכך, קבוצה פתוחה, סגורה או אחרת, אינה רלוונטית לעניין. העובדה היא שאם אינך חבר בקבוצה, אינך יכול להיות מודע באופן אישי לפעילות הענפה והשוקקת בה.

        אני לא יודע מהי הגדרתך ל"אנשים שרוצים קהילה", כי החברים בקבוצת פייסבוק מרגישים שהם חלק מקהילה. תיכנס לקבוצה בעצמך וראה במו-עיניך.
        תוכל גם לראות שלא רק אני נפגעתי מהגישה המזלזלת שלך בנוגע לקהילה זו.

        לא טענתי שלא הגעת לכלל ארועי טרק מחוץ לאייקון, אבל לחלקם לא הגעת, לפי דבריך שלך.
        מהצד השני, הקביעה שלך לפיה אני לא הגעתי לארוע טרק באייקון שגוייה בצורה דומה. כמובן שכמו שאתה החמצת חלק מארועי טרק מחוץ לאייקון, החמצתי אני את חלקם במסגרת הפסטיבל.

        אם אתה יכול לספק סטטיסטיקות על הרצאות טרק באייקון עם מספרים, אשמח לראות אותה, בייחוד אם היא מפריכה את מה שאני ראיתי בהרצאות בהן נכחתי. אני רוצה שיגיעו 40, 50 ואפילו 100 אנשים להרצאות טרק באייקון.
        אבל זה לא קורה וגם לא יקרה.

        גם אם תצליח לגייס "דם חדש" (ואיני רואה את זה מתרחש), הוא יבוא על חשבון "דם ותיק". כפי שציינתי, דיברתי עם לא מעט טרקרים ושאלתי אותם למה אינם מגיעים לאייקון (היות ואני מגיע באופן קבוע, שנה אחרי שנה, ולא רואה אותם שם), והתשובה הייתה חד משמעית – הם אינם רוצים ללכת להרצאות במסגרת הפסטיבל, ומרגישים מנוכרים ממנו. הבעייה אינה תכני טרק, היא אייקון עצמו.
        זה לא שיפוט אישי שלי. זה משהו שנאמר לי מצד מספר אנשים. הסיבות שלהם לא רלוונטיות – רק ההשלכות.

        השיפוט שלך בנוגע לברטון מציג שוב גישה אקלוסיבית במקום אינקולוסיבית. המארגן הוא טרקר לכל דבר.

        קהילה משיגים עם גישה אינקלוסיבית, לא אקסקלוסיבית. ע"י התלהבות מתכנים מחוץ למסגרת שאתה מחבב, ולא ע"י ביקורת עליהם. ע"י חיבוק מרצים ומארגנים שיוזמים פעילויות ולא ע"י קביעה שהם "גורמים עצמאים חיצוניים".

        אני, אישית, גם לא ארצה להיות חלק מקהילה שמתבססת על הגדרות דרך השלילה במקום דרך החיוב. אני מניח שאני לא היחיד. אם ברצונך לראות קהילת טרק גדולה, כפי שאני רוצה לראות, אני מציע לך לחשוב על הגישה הזו.

        אהבתי

  2. פינגבק: השאלון שלנו ל-2016, מילה על הסדרה החדשה של 2017 (וגם שאטנר) | סטארבייס972 | The Last Outpost

  3. פינגבק: בריאן פולר שובץ לסדרה החדשה | סטארבייס972 | The Last Outpost

מוזמנות ומוזמנים להגיב:

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.